Går du i badrumstankar? Så här kommer du igång med din badrumsrenovering i Karlstad!

Badrummet är ett av de viktigaste utrymmena i hemmet. Ett snyggt och fräscht badrum kan höja värdet på bostaden och därför bör en badrumsrenovering ses som en viktig investering. En badrumsrenovering kräver noggrannhet och planering. En tredjedel av alla vattenskador startar i badrummet och det är därför viktigt att försäkra dig om att badrumsrenoveringen går rätt till i alla steg. Det handlar om realistisk planering, ansökan om bygglov om det behövs, val av material och slutligen ett ordentligt genomförande. Här kan du läsa mer om vanliga frågor angående badrumsrenovering i Karlstad och vad som är viktigt att tänka på innan du sätter igång.

Planera inför badrumsrenoveringen med ditt lokala badrumsföretag i  Karlstad

Planering är A och O för att lyckas med renoveringen. Börja med att se över vad du vill åtgärda i badrummet. Är det en lättare uppfräschning eller en totalrenovering? Skissa gärna hur du önskar att badrummet ska se ut och vad du vill uppnå. Det blir lättare för din hantverkare att se vad som ska göras, samt att ge råd och tips på vad som praktiskt möjligt och om det är något som inte går att utföra. Det gör det även lättare för dem att ge dig en rättvis offert. Fundera även på om du vill forsla bort material själv vid rivning eller om du vill betala för det.

Badrumsplanering steg för steg

  1. Under planeringsstadiet måste du sätta upp en realistisk budget för renoveringen innan du kontaktar en hantverkare 
  2. Den följande diskussionen med en professionell hantverkare blir nu lättare och de kan snabbt informera dig om din planering och önskemål är realistiska i förhållande till din budget
  3. Bestäm dig för vilka material du vill använda. Materialen är en stor kostnad och det är viktigt att väga pris mot kvalitet. Vissa material är dyrare men håller längre, vilket gör att du sparar pengar i det långa loppet
  4. Kontakta oss gärna via kontaktformuläret här på vår hemsida om du har frågor kring material eller planering

Tips vid en badrumsrenovering i Karlstad

Var ute i god tid för att boka hantverkare och beställa material. Om du måste vänta på exempelvis en elektriker innebär det att hantverkaren som är bokad för att sätta kakel kanske måste skjuta upp din tidsplan. Detsamma gäller med material och badrumsmöbler. Beställ i god tid. Du kan även behöva ansöka om bygglov. Bygglov i Karlstad behövs inte för all renovering men om det krävs omläggning av rör med mera kan du behöva ansöka om bygglov. Se till att du ansöker i god tid eftersom det kan vara en långsam process. Tänk på att badrum är ett komplicerat utrymme med avlopp, el och vatten. Anlita alltid certifierade hantverkare att för att sköta din badrumsrenovering i Karlstad med omnejd.


Det är viktigt att hitta en professionell hantverkare som du kommer bra överens med och som du känner du kan lita på. Hantverkaren kan även ge dig råd om vad som är möjligt eller inte, vad som ryms inom din budget och vad du kan göra ROT-avdrag på, om du får utnyttja det för din bostad. Vi kan hjälpa dig med allt från planering och inköp till att ta hand om din badrumsrenovering i Karlstad. Kontakta oss via formuläret och beskriv vad du vill ha hjälp med. Vi återkommer så snart vi kan för att se hur vi kan hjälpa dig och boka in ett eventuellt hembesök och lämna en offert.


Kontakta oss så hjälper vi dig med ditt nya badrumsprojekt!

Är du intresserad av att anlita oss för din badrumsrenovering i Karlstad med omnejd? Fyll i formuläret nedan, vi återkommer med en offert inom kort!