Så väljer du rätt kakel och klinkers - tips från ett etablerat badrumsföretag i Karlstad

Vad du väljer för kakel och klinkers har en avgörande betydelse för helhetsintrycket i ditt badrum. Men vad behöver man ha koll på när man ska välja? Det går den erfarna personalen på vårt badrumsföretag i Karlstad igenom för dig här!

Ska du göra en badrumsrenovering i Karlstad? Ditt val av kakel och/eller klinkers kommer att ha en stor betydelse för slutresultatet. Därför bör du se till att tänka till ordentligt innan du bestämmer dig. PA3 AB är ett badrumsföretag från Karlstad som har lång erfarenhet av badrumsrenoveringar. Här delar vi med oss av våra allra bästa tips för att välja rätt kakel och klinkers när du ska renovera ditt badrum!

Vad är skillnaden på kakel och klinkers?

De flesta vet att kakel och klinkers brukar användas i badrum. Med vad är egentligen skillnaden? Det korta svaret är att kakel är gjort av glaserat lergods och lämpar sig för väggar, medan klinkers tillverkas av stengods och används oftast på golv men går även att sätta på väggarna. 

Tänk på detta inför ditt val av kakel och klinkers 

Vilken stil du vill ha i ditt badrum

Detta är en viktig parameter när det kommer till val av kakel och klinkers. Vårt tips att göra ditt val baserat på din personliga smak istället för tillfälliga inredningstrender – det är trots allt du som ska vistas mest i ditt badrum! Om du vill skapa ett klassiskt uttryck i ditt badrum kan du till exempel välja helfärgade plattor med släta ytor eller klassiska mönster. Är du ute efter att sätta din personliga prägel på ditt badrum kan du istället välja din favoritfärg eller ett mönster som tilltalar dig!


Storleken på plattorna

Även om många väljer större plattor till större badrum och vice versa är detta en smaksak. Stora plattor på golvet i ett mindre badrum kan ofta ge ett litet badrum en mer harmonisk känsla då golvet kommer att kännas som en mer enhetlig yta.

Välj rätt ytstorlek på ditt kakel

När det kommer till kakel finns det en uppsjö av varianter på kakelplattor med olika färger, mönster och glans. Glansigt kakel i en ljusare färg tenderar att ge intrycket av ett större och mer välkomnande badrum. Lyckas du välja rätt färg i en mörkare kulör kan det dock skapa en riktigt mysig, rustik och lyxig känsla.


Vårt badrumsföretag i Karlstad hjälper dig

Att själva sätta kakel och klinkers är fullt möjligt, dock krävs det en stor dos tålamod och ett noggrant utfört arbete för att få till ett snyggt och hållbart slutresultat. Vi finns till hands för dig som vill vara säker på att du får ett slutresultat som motsvarar dina förväntningar! Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster som passar oavsett var du planerar att lägga kakel. Personalen på vårt badrumsföretag i Karlstad guidar dig gladeligen genom hela processen – från att hitta rätt kakel och klinkers för just din smak till att sätta plattorna enligt konstens alla regler om ni väljer att anlita oss som helhetsleverantör. När du i egenskap av privatperson anlitar oss har du dessutom rätt att ta del av ROT-avdraget, vilket ger dig ett avdrag på 30 % på våra arbetskostnader!

Är du intresserad av att anlita vårt badrumsföretag i Karlstad? Då är du varmt välkommen att kontakta oss redan idag!

Kontakta oss så hjälper vi dig med ditt nya badrumsprojekt!

Är du intresserad av att anlita oss för din badrumsrenovering i Karlstad med omnejd? Fyll i formuläret nedan, vi återkommer med en offert inom kort!