Planera konstruktionen eller renovationen av ditt badrums i Karlstad med våra tips i åtanke

Hur går du tillväga för att planera ditt badrumsbygge? Vi på PA 3 AB är ett badrumsföretag från Karlstad med stor kunskap inom badrumskonstruktion och kommer här att dela med oss av våra tips kring hur du kan planera. Lägg mycket fokus på det inledande planeringsarbetet så att du får med alla åtgärder redan under den initiala planeringsfasen. Det kan vara svårt att backa när arbetet väl är påbörjat. Det finns även vissa skillnader som du måste ta hänsyn till om du ska rusta upp ett gammalt badrum eller bygga ett helt nytt badrum. Att renovera kräver sällan bygglov, men om du ska bygga helt nytt med allt vad det innebär kan det krävas bygglov. Var hellre säker än osäker.

Frågeställningar kring ditt badrumsprojekt

Under planeringsfasen behöver du ta ställning till en rad olika faktorer. Fundera över vad du vill få ut av ditt badrum vad gäller funktion och design. En del vill att badrummet ska inbjuda till avkoppling och långa bad, medan andra vill ha ett badrum där tvättmaskin med mera även får plats. Oavsett vilket du föredrar bör du tänka till om förvaringsutrymmen. De flesta planerar för alldeles för lite utrymme. Om du vill lägga in golvvärme och installera handdukstork får missa inte det i planeringsfasen. Det är svårt att göra om när kakel och klinker redan är på plats. Detsamma om du vill att rören dras om och kanske döljs.

Här kommer flera saker att tänka på inför när du planerar ditt badrumsbygge, i Karlstad eller annan ort

  • Du behöver fundera över vilka delmoment du kan lösa själv och vad du kommer att behöva anlita professionell hjälp för
  • Det är bra att bolla dina idéer med någon som har planerat badrum tidigare så att den önskade planlösningen verkligen kommer att fungera
  • Var noga med att definiera vad du behöver hjälp med under planeringsfasen
  • Det krävs hantverkare med behörighet för att utföra vissa jobb, exempelvis elektriker, rörmokare och hantverkare med våtrumsbehörighet, läs gärna mer om hur ett badrumsföretag i Karlstad eller din lokala ort kan sköta hela projektet i vad som kallas för totalentreprenad. 
  • Det är särskilt viktigt för att dina försäkringarna täcker hela projektet
  • Ta gärna kontakt med oss via formuläret här på hemsidan om du behöver hjälp med planeringen och genomförandet av din badrumsrenovering i Karlstad.

Gör en ordentlig budget och missa inte ROT-avdraget

Oavsett omfattningen på bygget kommer du även att behöva göra en budget. Att bygga badrum kan bli väldigt dyrt och det hjälper att ha koll på kostnaderna. När du har listat över dina behov vad som bör prioriteras för att investeringen ska matcha den budget du har att röra dig med. Valet av material kommer att ha stor påverkan på priset, välj därför dessa med omsorg. För den här typen av renoveringar kan du i de flesta fall använda dig av ROT-avdraget för arbetskostnaden med upp till 50 000 kronor per person och år. Vi hjälper dig gärna att reda ut vilka delar som du kan göra ROT-avdrag för.


Det finns gott om praktiska tjänster online för dig som själv vill testa olika lösningar och planera hur du vill renovera ditt badrum i Karlstad. Hämta inspiration från hur andra har gjort men tillåt dig inte att fastna för mycket i trender. De kommer och går men ett prisvärt badrum är det som håller i längden och som du inte tröttnar på. Oavsett vilken lösning du väljer kan vi med största sannolikhet hjälpa dig med arbetet. Kontakta oss gärna via formulären på hemsidan för ett prisförslag eller om du har funderingar kring hur du bäst ska lägga upp din kommande badrumsrenovering i Karlstad.

Kontakta oss så hjälper vi dig med ditt nya badrumsprojekt!

Är du intresserad av att anlita oss för din badrumsrenovering i Karlstad med omnejd? Fyll i formuläret nedan, vi återkommer med en offert inom kort!